VUKOVARSKI VODOTORANJ

Vukovarski vodotoranj – Oscar Jerinić

Vukovarski vodotoranj počeo se graditi 1962. godine, a proradio je kao vodospremnik 1968. godine. Tijekom bitke za Vukovar 1991., vodotoranj je primio oko 640 projektila i svejedno ostao stajati, čime je postao i ostao simbol stradanja i otpor grada.

Tijekom gostujućeg koncerta Gradske glazbe Dubrovnik u Vukovaru, Oscar Jerinić je imao priliku vidjeti i obići vodotoranj. Iskustvo ga se toliko dojmilo da se po povratku u Grad odlučio upustiti u izazov van zone komfora. Odlučio je složiti vodotoranj od kockica!

Autor kreacije, Oscar Jerninić, nakon vodotornja se bacio dušom i tijelom na nama nešto bliži morski projekt, na gradnju moćnog jedrenjaka sa tri jarbola

Oscar piše:

U proljeće sam bio u Vukovaru na koncertu s Gradskom glazbom Dubrovnik, a kada sam se vratio u Dubrovnik odlučio sam složiti vodotoranj, jer je puno bolja ideja nego zvonik kojega sam prvog krenuo raditi.

Za vodotoranj mi je trebalo upravo onoliko vremena koliko je i trajala edukacija, otprilike 6 sati slaganja. Najviše mi se sviđa zastava na njemu, a najteže mi je bilo složiti krov.

Danas i dalje slažem kockice na računalu jer sam odlučio nastaviti ići na dodatne sate slaganja Kockus edukacije, gdje sada gradim piratski brod za natjecanje u kreacijama, na temu LEGO gusara.

O Kreaciji

Tijekom gradnje Oscar se služio raznim fotografijama pravog tornja kako bi kockastu verziju učinio što vjernijom kopijom originala
Najveći izazov ove kreacije leži u činjenici da je toranj okrugao i pun krivina, dok su kockice… vrlo kockaste
Da bi postigao prepoznatljivu siluetu tornja, Oscar se morao koristiti brojnim naprednim tehnikama slaganja
Kockasti vodotoranj je trijumf upornosti i kreativnosti mladog Oscara koji se tijekom gradnje više puta suočio sa naizgled bezizlaznim problemima i svaki put pobijedio – baš kao i Hrvatska

O Autoru Kreacije…

Oscar Jerinić stiže iz Zlatnog potoka gdje tijekom praznika neumorno vodi borbu između svoja dva najdraža hobija: slaganja kockica i kupanja na Belvederu. U sklopu muzičke škole uči svirati bubnjeve, a ujedno je i član Gradske glazbe Dubrovnik gdje je, prema njegovim riječima, u stanju svirati sve vrste udaraljki!

Kako bi Vam približili svijet digitalnih kockica, i objasnili o čemu se radi, svaki tjedan držimo besplatnu radionicu u našem prostoru u Mercante Centru. VIŠE INFORMACIJA OVDJE!