DUBROVAČKI VATROGASCI

Dubrovački vatrogasci – Dario Šimunović

Nakon pune godine dana gradnje, 2. svibnja 1950. u Dubrovniku je svečano otvoren jedan od prvih vatrogasnih domova u Hrvatskoj.

73 godine kasnije, 13. srpnja 2023. svečano je završena prva kockasta verzija Dubrovačkog vatrogasnog doma od strane mladog i talentiranog Daria Šimunovića, koji je upravo ovom kreacijom odlučio zaploviti u ozbiljne LEGO dizajnerske vode.

Dario Šimunović – autor kockastih Dubrovačkih vatrogasaca, već marljivo radi na idućoj kreaciji, policijskoj postaji Vili Palmi

Dario piše:

Na kraju prezentacije uvodnog sata KOCKUS edukacije bila je slika JVP Dubrovačkih vatrogasaca, te sam onda dobio ideju da bih je mogao složiti.

Trebalo mi je otprilike 20 sati slaganja, ima ukupno 2181 kockice, a najteže mi je bilo složiti unutrašnjost.

Budući sam složio vatrogasnu postaju, sjetio sam se da bi bilo zanimljivo da složim i Dubrovačku policijsku postaju, pa sam stoga prije par dana počeo sa slaganjem Vile Palme.

O Kreaciji

Fotografija Dubrovačkog vatrogasnog doma, koja je poslužila kao inspiracija, ali i pomoć pri slaganju prve kockaste verzije
Kockasti vatrogasni dom sadrži sve lako prepoznatljive dijelove pravog doma, uz par manjih dodataka i nedostataka
Ovaj dom nastanjuju i dva potražna psa kakve u stvarnosti imaju jedinice HGSS-a (Hrvatske gorske službe spašavanja)
Prvi kat ima ulogu kontrolne sobe za nadzor i komunikaciju. Drugi kat je spavaonica, a treći je Playstation soba soba za odmor i zabavu
Omiljena aktivnost LEGO vatrogasaca je gašenje požara pranje i glancanje službenog voznog parka
Zbog manjka fotografija koje otkrivaju sve detalje postaje, stražnje dvorište je složeno kompletno iz mašte

O Autoru Kreacije…

Dario Šimunović stiže iz Lapada, a osim LEGO kockica, Dario se bavi i notafilijom – skupljanjem stranih papirnatih novčanica. Od ostalih aktivnosti vrijedi istaknuti i da je jedan od pisaca školskog lista Osnovne škole Lapad gdje je 2023. godine završio 7. razred.

Kako bi Vam približili svijet digitalnih kockica, i objasnili o čemu se radi, svaki tjedan držimo besplatnu radionicu u našem prostoru u Mercante Centru. VIŠE INFORMACIJA OVDJE!