AUTOBUS LIBERTAS

Autobus Libertas – Toni Plastić

Još od davne 1910., kada je uveden poznati dubrovački tramvaj, Dubrovnik održava i njeguje tradiciju javnog prijevoza dugu preko stotinu godina.

Umjesto tramvaja danas se za prijevoz građana i turista brine poduzeće Libertas, sa voznim parkom od 128 pravih autobusa i jednim kockastim na najprometnijoj liniji br. 6, Pile-Babin Kuk, kojega je našem Gradu omogućio kreativni Toni Plastić.

Autor kockaste šestice, Toni Plastić, daje odgovor što se dogodi kada spojimo beskonačnu dječju kreativnost sa malo znanja iz računalnog 3D modeliranja

Toni piše:

Odlučio sam se za Libertasov autobus jer sam htio složiti nešto što nitko drugi do sada nije. Razmišljao sam, i onda mi je sinulo.

Trebalo mi je otprilike 20 sati, a autobus zajedno sa putnicima ima ukupno 954 kockice.

Iduće u planu mi je složiti Lugarevu kuću u Portoču na Lokrumu.

O Kreaciji

Kako bi kockasti model učinio što vjernijim originalu, Toni se čitavo vrijeme koristio fotografijom prave šestice (Foto Željko Tutnjević / Libero Portal)
Strpljenje, trud i pažnja prema najmanjim detaljima je provjereni recept koji se krije iza svake fantastične kreacije
Kreacija nije ništa manje impresivana gledajući je straga… dok odlazi… nema veze, brzo će druga šestica
U knjižici vozila stoje idući podaci: dužina 40cm, širina 15cm, visina 13cm, ukupni broj kockica 862
Batmobil po Gradu? Po ljetnoj gužvi? Uz današnju cijenu goriva? A đe parkirati? Budite gospari, neka vas drugi voze

O Autoru Kreacije…

Toni Plastić je prvi upisani polaznik Kockus edukacije. Dolazi iz Lapada, gdje 23./24. godine pohađa 6. razred Osnovne škole Lapad. Za svoju dob posjeduje nevjerojatno znanje o povijesti, a ujedno je u stanju nacrtati zastave svih država na svijetu. Da ne bi sve slobodno vrijeme otišlo u proučavanje povijesti i slaganje kockica, Toni redovito odrađuje i plivačke treninge na Jugovom bazenu.

Kako bi Vam približili svijet digitalnih kockica, i objasnili o čemu se radi, svaki tjedan držimo besplatnu radionicu u našem prostoru u Mercante Centru. VIŠE INFORMACIJA OVDJE!