KOCKUS UČIONICA

KOCKUS učionica – Marin Pende

U proljeće 2023. u Dubrovniku je sa radom krenula jedna sasvim nova ideja edukacije pod nazivom KOCKUS. Riječ je o programu koji se orijentira na upoznavanje djece sa osnovama 3D modeliranja i razvoj naprednih informatičkih vještina kroz slaganje omiljenih kockica na računalu.

Marin Pende je osnovni Junior program završio još u ljeto 2023., nakon čega postaje neizostavni polaznik napredne grupe koja se sastaje svake subote sa ciljem slaganja novih ideja, razmjene iskustva i učenja novih vještina digitalnog dizajna. Upravo tako i tu je nastala kockasta verzija prave KOCKUS učionice.

Kažu da ispiraciju ne treba čekati već je treba palicom ganjati. Marin je do ove kreacije došao sjedeći… što bi tek bilo da mu damo palicu?

Marin piše:

Moje ime je Marin, imam 12 godina i moj najdraži hobi osim slaganja LEGO kockica je igranje igrica na playstation-u, mobitelu, kompjuteru, zapravo na bilo čemu što ima igrice.

Zašto sam odlučio složiti Kockus učionicu? Kako sam ostao bez inspiracije što bi novo složio, malo sam sjedio i gledao oko sebe, i došao na ideju da od kockica složim upravo učionicu koju sigurno nitko prije mene nije složio.

Najteže mi je bilo složiti stolove, dok sam najviše uživao u slaganju likova drugih polaznika. Trebalo mi je oko 3 sata za cijelu kreaciju, a sveukupno ima 830 kockica.

Moj idući projekt je putnički avion Boeing 747.

O Kreaciji

Na sredini glavnog hodnika MERCANTE centra nalazi se prostor KOCKUS edukacije čiji izlog krasi više maketa kockastih brodova
Prostor je opremljen sa šest stolova i računala, te platnom i projektorom pomoću kojih se djeca upoznavaju sa osnovama 3D modeliranja i digitalnog dizajna
Radi se u malim grupama do 6 polaznika, jednom tjedno po 90 minuta, četiri ili šest tjedana
Tijekom edukacije svi polaznici slažu vlastitu digitalnu kreaciju primjenom naučenih vještina, pa makar to bila i naša prava učionica

O Autoru Kreacije…

Marin Pende ima 12. godina i stiže iz Mokošice gdje 2023./2024. pohađa 6. razred Osnovne škole Mokošica. Izvan škole, daleko od LEGO kockica i Playstation-a, Marin se aktivno bavi sportom i to Američkim nogometom unutar kluba Dubrovnik Sharks. Ako jednom u budućnosti na jednom letu čujete njegovo ime iz kokpita, nemojte biti iznenađeni, jer Marin već sada ima želju i plan postati pilot.

Kako bi Vam približili svijet digitalnih kockica, i objasnili o čemu se radi, svaki tjedan držimo besplatnu radionicu u našem prostoru u Mercante Centru. VIŠE INFORMACIJA OVDJE!