PIRATSKA KUĆA

Piratska kuća – Lovro Jasprica

Zamislite da imate 10 godina, najdraža LEGO tema su vam pirati, imate pristup beskonačnom broju besplatnih kockica, ljetni su praznici, a u tijeku je otvoreno međunarodno natjecanje u LEGO kreacijama na temu pirata sa bogatim nagradama!

Dok nekima ovaj uvod može djelovati kao neostavreni dječaćki san, Lovru Jasprici je on ovoga ljeta postao stvarnost.

Unatoč jakoj konkurenciji od strane vrhunskih svjetskih dizajnera sa godinama iskustva u slaganju, u sklopu Kockus edukacije Lovro se prihvatio izazova, dao sve od sebe i postigao neočekivano. Rezultat, od 77 prijavljenih radova, Piratska kuća #6. šesto mjesto!

Kao utješnu nagradu za izvrstan prvijenac na LEGO sceni, po završetku Kockus edukacije Lovro je od dunda dobio svoju Piratsku kuću od pravih kockica

Lovro piše:

Moja najdraža LEGO tema su Pirati, a na ideju piratske kuće sam došao gledajući jednu drugu kuću koja je tada bila u izlogu prostora Kockus edukacije.

Trebala su mi dva mjeseca sa pauzama da je smislim i složim na računalu, a na kraju ona ima ukupno 1042 kockice.

Moja iduća kreacija je križ na Srđu.

O Kreaciji

Piratska kuća je konoba u vlasništvu zloglasnog Kapetana Crvenobradog, koji kroz ugostiteljstvo pokušava pronaći legalni izvor stalnih primanja
Podignuta na čvrstoj hridi, kuća se sastoji od 3 kata od kojih svaki igra svoju ulogu
Kako bi olakšao pristup prostorijama, a time igru učinio zanimljivijom, Lovro je katove napravio lako odvojivim
U prizemlju se nalazi kuhinja upitne sanitarne kvalitete (bez mastolovca), kao i zatvorska ćelija za nepoželjne goste
Tko preživi hranu, odmor može potražiti u skromnom, ali skupom apartmanu na prvom katu, iznad kojeg se nalazi kapetanova soba

O Autoru Kreacije…

Svestran i talentiran, Lovro Jasprica nam stiže sa Ploča iza Grada gdje 23./24. pohađa 5. razred Osnovne škole Marina Getaldića. Ne računajući Playstation i kockice, slobodno vrijeme Lovro krati treninzima tenisa i čitanjem stripova, gdje Punisher drži visoko prvo mjesto. Tijekom toplijih mjeseci, Lovro ne može dočekati vikende na Pelješcu kada ide na olignje sa tatom i djedom dugo u noć.

Kako bi Vam približili svijet digitalnih kockica, i objasnili o čemu se radi, svaki tjedan držimo besplatnu radionicu u našem prostoru u Mercante Centru. VIŠE INFORMACIJA OVDJE!