MINI DUBROVNIK

Mini Dubrovnik – Sven Dragobratović

Nakon Pelješkog mosta od 30,000 kockica, Sven Dragobratović je svoje vještine slaganja odlučio testirati na drugom kraju spektra gdje je cilj složiti više sa manje.

Inspiriran LEGO® Architectural modelom Pariza, i vođen motom Sanjaj veliko, gradi malo, u manje od 1,000 kockica Sven je složio 5 znamenitosti Grada koje je nazvao “Mini Dubrovnik”.

Možda jednom i vidimo u prodaji službeni LEGO® model Dubrovnika, suvenir od pravih kockica, temeljen upravo prema Svenovoj kreaciji

Sven piše:

Tijekom zimskih praznika bio sam u Parizu gdje sam dobio LEGO set, Paris 21044, koji mi je dao ideju da složim „Mini Dubrovnik“.

Između puno motiva, odlučio sam se za crkvu Sv. Vlaha, Orlandov stup, zvonik, Onofrijevu česmu i Franjevački samostan.

Sveukupno su mi trebala 4 dana, to je oko 8 sati slaganja, a kreacija ima točno 923 kockice.

Nakon što sam završio digitalnu verziju na računalu, mama mi je kupila sve potrebne kockice kako bih ideju pretvorio u kreaciju od pravih kockica.

U stvarnosti je teže slagati nego na računalu, jer moram tražiti kockice, dok na računalu samo upišem koji mi dio treba. U stvarnosti kockice ne mogu lebdjeti u zraku bez oslonca, dok na računalu mogu.

Tijekom pravog slaganja otkrio sam više kockica koje su letjele, pa sam morao u hodu popravljati greške. Bilo je čudno, ali i uzbudljivo, slagati prema uputama nešto što sam sam izmislio.

O Kreaciji

LEGO® set, Paris 21044, koji je poslužio kao inspiracija za “Mini Dubrovnik”
Barokna crkva sv. Vlaha predstavlja jedno od najljepših arhitektonskih ostvarenja unutar zidina
Tu su i gradski zvonik, dom Mara i Bara, te najstarija sačuvana javna skulptura, Orlandov stup
Veliku Onofrijevu česmu je izradio napuljski graditelj Onofrio della Cava 1438. godine kao dio dubrovačkog vodovoda
Franjevački samostan Male braće je poznat po prekrasnom klaustru, crkvi, jednoj od najstarijih ljekarni u svijetu i bogatoj knjižnici

O Autoru Kreacije…

Sven Dragobratović ima 11 godina i 23./24. pohađa 5. razred Osnovne škole Marina Držića. Osim slaganja kockica, najdraže vanškolske aktivnosti uključuju igranje s prijateljima, nogomet, vožnju bicikle i neizostavni Playstation. Da ne bi sve ostalo na igri, Sven se aktivno bavi i stolnim tenisom, u kojem je na nedavno održanom školskom turniru osvojio 1. mjesto.

Kako bi Vam približili svijet digitalnih kockica, i objasnili o čemu se radi, svaki tjedan držimo besplatnu radionicu u našem prostoru u Mercante Centru. VIŠE INFORMACIJA OVDJE!