KOJOT I PTICA TRKAČICA

Kojot i Ptica Trkačica – Roko Kokanov

Animirani serijal Kojot i Ptica Trkačica je svoju premijeru na malim ekranima doživio davne 1949. godine. Od tada do danas snimljeno je ukupno 49 epizoda, koje i dalje, na jedan ili drugi način, pronalaze put do srca i očiju djece diljem svijeta i trajno ostavljaju trag na zidu uspomena djetinstva brojnih generacija.

Da talent i kreativnost ne poznaju granice, još jednom potvrđuje i Roko Kokanov, koji je došao na ideju složiti ovaj dinamični duo od kockica, i spektakularno uspio!

Roko piše:

Moje ime je Roko, imam 14. godina i u slobodno vrijeme volim crtati i boksati.

Kako sam došao na ideju kojota i ptice trkačice? Jednostavno! Razmišljao sam o nečemu što nitko nije prije napravio, i tako su mi oni pali na pamet.

Trebalo mi je blizu 12 sati da ih složim, a zajedno imaju ukupno 778 kockica.

Koji mi je najdraži dio? Svi dijelovi su mi bili zabavni za slaganje, čak i kljun koji je bio najteži i na kojeg sam potrošio puno vremena.

O Kreaciji

Kao referenca tijekom slaganja Roku nije bila potrebna prava slika Kojota i Ptice, on je svoju sliku zabavnog para samostalno nacrtao u Windows Paint-u!
1948. godine, Kojot i Ptica su idejno bili zamišljeni kao parodija na tada popularan serijal Toma i Jerry-a, ali su vremenom stekli vlastiti kultni status
Omiljeni Kojot igra ulogu neumornog lovca koji na bezbroj kompliciranih, i redovito promašenih načina, pokušava uloviti i pojesti Pticu
Iako uvršten među top-60 najvećih zlikovaca svih vremena, malo je onih koji nisu bar jednom poželjeli da je konačno ulovi i naplati svu bol i patnju

O Autoru Kreacije…

Roko Kokanov nam stiže iz Lapada, ima 14 godina, 2023./2024. pohađa 7. razred Osnovne škole Lapad. Kao i većina ostalih vršnjaka, vrlo dobro je upoznat sa svim popularnim naslovima na Playstation-u. Vrijedi istaknuti da se u slobodno vrijeme bavi i sportom, boksanjem, a kada ga uhvati inspiracija svoj kreativni talent, osim na kockicama, često razvija i crtanjem.

Kako bi Vam približili svijet digitalnih kockica, i objasnili o čemu se radi, svaki tjedan držimo besplatnu radionicu u našem prostoru u Mercante Centru. VIŠE INFORMACIJA OVDJE!