PIRAMIDA

Piramida – Neo Brković

Jedne od sedam svjetskih čuda starog svijeta, veličanstvene ali i misteriozne egipatske piramide fasciniraju i opsjedaju ljudsku znatiželju tisućama godina. Zašto su građene, čemu su služile, kojom tehnologijom su građene i tko ih je točno izgradio – samo neka su od pitanja oko kojih se i dan danas žustro raspravlja unutar znanstvene zajednice, ali i šire.

Neopterećen mišljenjima stručnjaka, mladi Neo Brković se tijekom ljeta 2023. odlučio upustiti u vlastito istraživanje piramida na jedini i najljepši, a pri tom njemu dostupan način; onaj kroz beskrajnu dječju maštu i nešto veći broj kockica.

Neo Brković, je dobio fenomelanu ponudu: ukoliko u sklopu KOCKUS edukacije složi kreaciju vrijednu hvale, na dar će od tate dobiti Black Pearl. Jel uspio?

Neo piše:

Moja najdraža LEGO tema je Ninjago, ali sam za moju prvu kreaciju odlučio slagati piramidu jer mi se sviđa tema Egipta.

Slagao sam je 4 dana (otprilike 3h), a najteže mi je bilo složiti konstrukciju iznutra. Piramida ima 13 čomba i 908 kockica bez rijeke. Sa rijekom ima 2367 kockica.

Iduće u planu imam namjeru složiti prepolovljeni autobus iz filma Blue Beetle.

O Kreaciji

Piramida se nalazi uz sami rub obale Nila, a njen ulaz čuva legendarni Nilski krokodil (koji je pojeo maloga Juju), kao i brojni škorpioni te zmije otrovnice
Unutrašnjost je uređena kao vječno počivalište faraona čiji sarkofag od pustolova, lopova i ostalih štiti nezamislivo prokletstvo
Ova piramida je izgrađena od velikih plastičnih blokova od strane jednog čomba koji je svaki dan uspio naći nekako snage i volje za još
Dobra slika se sastoji od puno malih detalja koji plijene pažnju, a Neo je ovom maštovitom kreacijom postigao upravo to i opravdano zaslužio Black Pearl

Jeste li znali ovo? Ukoliko visinu Keopsove piramide pomnožimo sa 43,200, dobit ćemo polarni radijus Zemlje. Nadalje, ako 43,200 pomnožimo sa duljinom baze, dobit ćemo zemljin opseg na ekvatoru.

Ako je to istina, izgleda da su stari Egipćani znali dimenzije i okrugli oblik zemlje tisućama godina prije Kolumba, a te iste informacije su ugradili u najpoznatiju piramidu.

O Autoru Kreacije…

Neo Brković, jedan od brojnih Dubrovčana sa zagrebačkom adresom, stiže nam iz omiljenog kvarta Trešnjevke. Osim što voli slagati kockice, Neo je i strastveni sakupljač LEGO minifigurica (čomba) kojih prema njegovim riječima ima preko tisuću!

Van svijeta kockica, Neu nije stran ni svijet borilačkih sportova, pogotovo juda i hrvanja, gdje redovito tuče pobjeđuje veće i starije od sebe, stoga pažnja svima kojima je možda palo na pamet od ovog dječaka ukrasti posuditi bez pitanja čomba ili dva iz kolekcije.

Kako bi Vam približili svijet digitalnih kockica, i objasnili o čemu se radi u sklopu KOCKUS edukacije, svaki tjedan održavamo besplatnu radionicu u našem prostoru u Mercante Centru. VIŠE INFORMACIJA OVDJE!