VILA PALMA

Vila Palma – Dario Šimunović

Nedaleko od suda, u Ulici dr. Ante Starčevića, nalazi se zgrada pored koje mnogi prođu, a da je i ne obadaju. Riječ je o sjedištu Policijske uprave, odnosno Vili Palmi, koju jedni posjećuju iz nužne potrebe, dok drugi po sili zakona u lisicama.

Sa svojih 13 godina, Dario Šimunović nije imao razloga posjetiti Vilu Palmu, ali to ga nije spriječilo da je primijeti, pomno istraži i, nakon Dubrovačkih vatrogasaca, pretvori u još jednu slikovitu kockastu znamenitost Grada, sve to u sklopu Kockus edukacije.

Nakon vatrogasaca i policije, ostaje pitanje što će iduće Dario složiti. U ovom trenutku nije htio otkriti planove, ali sigurni smo da nećemo dugo čekati odgovor

Dario piše:

Nakon što sam sagradio postaju Dubrovačkih vatrogasaca, došao sam na ideju da bih mogao sastaviti i policijsku postaju,Vilu Palmu.

Slagao sam svaki dan pomalo, nekada više, nekada manje, a sveukupno mi je trebalo otprilike 30 sati slaganja.

Najteže mi je bilo složiti okolinu, a uspio sam je složiti tako da sam otišao do prave postaje i uživo vidio kako izgleda.

Cijela postaja, zajedno sa cestom i autima, sastoji se od 14,868 kockica, te je jedna od mojih najvećih kreacija.

Tijekom ljeta 2023., Dario je u sklopu završnog rada Kockus edukacije pokazao svoj talent i složio zgradu Dubrovačkih vatrogasaca – više ovdje

O Kreaciji

Vila Palma – sjedište Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, poslužila je Dariju kao inspiracija za novu kreaciju od kockica (fotografija Pu DnŽ)
Izgradnja prave Vile Palme započela je neposredno prije Prvoga svjetskog rata, a dovršena je u jeku rata (1913. – 1915.)
Prvotno je bila projektirana kao stambena jednokatnica, međutim tijekom gradnje joj je dodan još jedan kat
Današnju vilu od 14,868 kockica okružuje dvorište sa ulaznom rampom, parkingom za službena vozila, te hodajuća reklama za TuttoBene
Postani LEGO policajac/policajka! Po završetku programa čeka te radni odnos u Gradu koji treba tvoju pomoć u borbi protiv sezonskih džepara koji vrebaju turiste
Kraj turističke sezone ne znači nužno i završetak policijskih aktivnosti. Daleko od očiju javnosti, ozbiljne fizičke pripreme za nadolazeću sezonu upravo kreću

O Autoru Kreacije…

Dario Šimunović nam stiže iz Lapada. Interes prema borilačkim sportovima razvija kroz redoviti trening juda, a u slobodno vrijeme dok ne slaže nove kreacije na temu Grada, Dario se bavi i notafilijom – skupljanjem stranih papirnatih novčanica. Od ostalih aktivnosti treba istaknuti i da je jedan od pisaca školskog lista Osnovne škole Lapad, gdje 23./24. godine pohađa 8. razred.

Kako bi Vam približili svijet digitalnih kockica, i objasnili o čemu se radi, svaki tjedan držimo besplatnu radionicu u našem prostoru u Mercante Centru. VIŠE INFORMACIJA OVDJE!